Sunday, March 20, 2011

Marina Island



Sebuah marina bernilai RM1 bilion yang berfungsi sebagai pelabuhan kapal persiaran pertama di Asia Pasifik, telah dibina di  kawasan tambakan laut Teluk Muroh di sini oleh syarikat Marina Sanctuary Resort Sdn. Bhd.
Marina Island Lumut, township baru yang dibangunkan beserta dengan kemudahan Hotel, service apartments, stesyen bas, Jeti ke Pulau Pangkor dan kawasan komersial. Tapi kawasan ni belum 100% siap, masih lagi dalam construction. Tapi Jeti, kedai-kedai dan hotel sudah mula beroperasi. Jeti ke Pulau Pangkor ni adalah sebagai alternatif bagi jeti yang sedia ada di pekan Lumut. Jeti Marina Island ni agak strategi memandangkan jaraknya yang dekat dengan Pulau Pangkor dan hanya mengambil masa hanya 10 minit, berbanding jeti Lumut, 45 minit.

Kawasan sekitarnya juga cantik, dikelilingi oleh laut dengan angin sepoi-sepoi bahasa. Terdapat juga tempat pelabuhan untuk kapal2 mewah dan persendirian.



Jeti menuju ke Pulau Pangkor

Jadual perjalanan Feri ke Pulau Pangkor


 View di Marina Island,
ketika kami berada di sini, memang sangat teruja dengan pemandangannya cantik dan tenang.

Marina Island juga turut menyediakan kawasan untuk bermain Painball.

Members group kami yang fenatik jumpa tempat cantik.

Sambil menunggu feri , apa kata pekena cendol semangkuk.
 tidak payah susah-susah cari cendol dekat lua, di  dalam Marina Island ada disediakan . 

Di marina Island juga terdapat Kedai cenderamata, bagi pengunjung yang tidak sempat shopping di Pangkor, masa ontway balik tu, singgah kejap ke Marina Island shop beli ole-ole untuk orang tersayang.


Ha jangan ingat Marina Pulau kosong, Secret Recipe turut disediakan di sini
.




Cenderamata di Marina Island dihasilkan dari  pelbagai warna dan corak, 4=RM10.00

Tengok iklan yang tergantung, masih ada peluang kepada sesiapa yang belum ada kerja,
hari-hari boleh pergi Pulau Pangkor free.


video
Kalau anda dapat lihat, bangunan yang tinggi itu adalah apartment yang masih under construction dan kapal-kapal mewah dan persendirian

11 comments:

  1. waahhh,cantek2 ! teringin nk pergi huhu secret recipe pn ade eh hehe ;D

    ReplyDelete
  2. tmpt bru ke nie?
    cm bst je..

    ReplyDelete
  3. anna: cantikkan tempat ini, masa kami first time sampai tergaman kejap..cantik sangat..
    ye tempat ini still baru and under construction.. cafe, jeti, and beberapa kedai je yang baru di buka.. ada jeti untuk pelancong pergi ke pulau pangkor..10 minit..

    ReplyDelete
  4. fuyoo....dah siap ker MARINA nie????mesti cun! nak pergi pangkor pon senang kalau dah ade MARINA nie...xperlulah nak naik dari LUMUT yg penuh sesak dengan orang lagi2 waktu cutie

    ReplyDelete
  5. bagunanya belum siap 100%.tapi kalau hendak pergi ke Pulau Pangkor, dari Marina Island adalah alternatif yang paling tepat. sebab masa perjalanan yang singkat 10 minint je dah sampai.View dan landskap yang ada dekat situ memang terbaik..

    ReplyDelete
  6. i've been there before but in the isolated area, not in the conventional area but still the place was a magnificent scenary.i cud say it was an awesome experience to gained and unforgettable memory ^_^

    ReplyDelete
  7. woo,..best giler tmpat ni,..as a Malaysian,..i'm proud to be the citizen of Malaysia,..lots of beautiful place suc as marina island,..so,why must we go to overseas sdgkan kt Malaysia pn da ad tmpat y secantik Hawai,..love it,..chaiyok

    ReplyDelete
  8. first time I pergi sini seronok sgt sgt tengok landskap die. tempat ni boley d bangunkan lagi dengan pelbagai fasiliti bagi kemudahan pelancong! go TELUK BATIK GROUP!

    ReplyDelete
  9. best nye if dpt pergi...xpernh g kot..hurmm....mmbe2 ramai da pergi...bila dpt g...huhuhuhu...then,best gile baju2 kt islan collection 2 kn...minat gile...lawa2 laaa....seronok laa....untung sape yg g...

    ReplyDelete
  10. Sesiapa yg ingin bercuti ke Pulau Pangkor dan menginap di homestay di Pangkor, boleh hubungi saya di talian 0142512175 @ 0194068521. Atau boleh layari princesshomestaytelukgedung@blogspot.com

    ReplyDelete
  11. ada x kerja kosong...
    saya tengah mencari kerja kosong...

    ReplyDelete

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger