Sunday, March 27, 2011

Chalet Kenangan Pak Man

Chalet Kenangan Pak Man umpama kian mendapat tempat di kalangan pengunjung yang kerap kali mengunjungi pantai Teluk Batik.Pengurusnya, Othman Darus berkata, ada 10 chalet dengan reka bentuk rumah tradisional melayu. Katanya, setiap chalet di lengkapi pelbagai kemudahan termasuk perabot, kabinet,dapur, peti sejuk dan televisyen.Ia ditawarkan pada harga antara RM90 dan RM 120 semalam

Kemudahan disediakan itu membolehkan pengunjung memasak makanan sendiri sambil menghabiskan masa percutian, seolah-olah tinggal di rumah sendiri.

Konsep ini sangat sesuai, terutama bagi keluarga yang mempunyai ramai anak dan syarikat yang mahu meraiki majlis bersama kakitangan mereka dan sesuai bagi mereka yang menginginkan destinasi bajet. Konsep ala melayu ini juga turut menyediakan kemudahan Dewan, Karaoke,Gelangang Bola Tampar,Gelangang Sepak Takraw,Ruang Letak Bas/ Kereta,Surau. .



Pemandangan dari Chalet ( berhadapan Pantai Teluk Batik)





Restoran dan juga tempat pengunjung test suara ( Karaoke Satu lagu RM1.50) dibuka dari 6.00pm - 12.00am, pelbagai menu masakan disediakan, turut menerima tempahan makanan dan minuman sama ada berkeluarga atau kumpulan. So bagi penginap yang tidak sempat masak didalam chalet Pak Man, apa lagi, jum kita makan di Restoran Pak Man. Lagi mudah, cepat, sedap.



Antara asrama-asrama di Chalet Pak Man

Ala-ala rumah kampung, begitu tenang dan mendamaikan



Tidak perlu berjalan jauh depan Chalet Pak Man turut disediakan perkhidmatan sewa pelampung


Harga yang berpatutan di tawarkan kepada pengunjung
 
Chalet Kenangan Pak Man
32200 Lumut Perak Darul Redzuan
Tel/Fax: 05-6835544
        H/P : 019-5651158/ 019-4183183











63 comments:

  1. challet standard harga braper rm120 ker 180 yg mane satu nie

    ReplyDelete
    Replies
    1. en ataw puan boleh layari fb chalet kenangan osman dan boleh lihat harga terbaru dan berpatutan....t.q

      Delete
  2. Kata antara 90-120. haram xdak pun 120. paling murah 150

    ReplyDelete
  3. Pasal harga ni tak baik tipu tipu...bleh jejaskn perniagaan taw...

    ReplyDelete
  4. Org melayu kalau nak beniaga buat la jujur sikit....kita ni membawa imej islam kemana juga kita pegi dan apa jg yg kita buat....ingatlah ye....

    ReplyDelete
    Replies
    1. en saya akan jwab semua soalan en kita jujur berniaga harga memang tidak sama walaw kat mana2 chalet pon ikot harga semasa....kalo cuti sekolah lain harga...

      Delete
  5. mana harga yang btul nie ! bagi laa harga yg btul2 ,senang org nak thu !

    ReplyDelete
  6. betul2..aku pun terkena..dhlah dtg 120km dgn 3 kete..smpai aje..lain harga...?








    ReplyDelete
    Replies
    1. buat la tempahan,ni main redah jek,kan boleh call,ingat rumah ni ko sorang je ke nak?

      Delete
  7. Hbs kalau gi time peak/ super peak season..mmg la harga dia lbh mahal..mcm x biase lak.. Papehal kol dulu sblm dtg..

    ReplyDelete
  8. jgn nak tuduh gitu2 jer kt chalet ni..buka minda sikit pasal isu-isu pelancongan.. harga akan berubah mengikut musim.. jadi ape2 hal call dan tanya betul2... jgn pandai nak 'tiuu' jer...

    ReplyDelete
  9. rasenye kne cek dlu price time cuti xsame dgn hari biasa... apepun baik kalau admin update price untuk musim cuti.... td br je pg tye....tmpt cantik..puas hati..alhamdulillah.. :)

    ReplyDelete
  10. nak tanya apa beza antara asrama no 1,2,3 dan seterusnya?dlm satu asrama ada berapa katil dan berapa tandas?

    ReplyDelete
  11. yg asrama tu macam mana condition nye....
    x faham ler..letak asrama no.1 ~ no.5...
    blh tlg explain x?

    ReplyDelete
  12. saya pernah stay sana 4.2.12 hari sbtu.saya dok kat air cond chalet dgn hrga RM250.saya pernah jugak tnya dgn abg yg jaga kaunter tu.dia kata dlm website ni hrga lama.kemudian chalet yg saya duduk tu max 5 org je blh duduk.kalo lebih akan kena cas.dapur pulak mmg xdisediakan dlm chalet tu.kena sewa dgn diaorg.tapi not bad la chalet nya.masih dalam suasana kg dan dkt dgn laut.
    boleh tgk gambar chalet kitaorg duduk kat blog

    http://maisarahlove.blogspot.com/2012/02/reunion-1-mahal-tapi-berbaloi.html

    *bukan promote blog tp nak tunjukkan keadaan chalet tu

    ReplyDelete
  13. ....MESTI BACA PENGALAMAN SAYA....
    sy call dari awal bln 12 utk booking rumah,,recept tue ckp call semula hujung bln.hujung bln 12 sy call lg... katanyer call semula lg seminggu... bl call lg recept ckp masih x blg booking utk bln 6. sy cuba lg seminggu kemudian bercakap dgn menantu pak man..MAHARUDIN...booking utk 4rumah.dia kata ok dh reserv.then sy trus mtk acc num utk bank in deposit,dia kata tunggu kerani sms,sy ckp xpe sy blh tulis manual tp maharudin suruh sy tunggu sms jg. ok la xpe,,,sy tunggu,,,slps 2minngu sy call berckp dgn recept utk dptkan acc num..tp kata tunggu sms..SEHINGGA 7/3/2013 sy masih x terima sebarang sms. sy call semula dan berckp dgn recept utk comfirmkan booking...recept tersebut ckp MAHARUDIN ada book 3 rumah utk sy.. sy terkejut...sedangkan sy book utk 4 rumah.. recept tersebut dgn nada tinggi ckp "SAYA TAK TAHU,MAHARUDIN BERCUTI,CALL SEMULA ESOK,KALAU NAK TAMBAH RUMAH DAH HBS" sy amat tidak berpuas hati dgn layanan dia.. sy terus hubungi handphone pak man..malangnyer pak man beritahu "DAH ADA 3 RUMAH JER NK BUAT MCM MANA' "DAH TAK BAYAR DEPOSIT TAK PAYAH NAK BISING2" mcm mn lah sy nk byr deposit... nak masuk acc SIAPA?????... esok nyer 8/3/13..MAHARUDIN hubungi handphone sy.. terus ckp knape sy bising2 pasal chalet dan ckp dia sudah batalkan semua booking saya dan dia terus letak phone... Bile sy call semula...maharudin enggan berckp dan memaklumkan BUSY...SAYA AMAT TIDAK BERPUAS HATI SIKAP PEMILIK DAN PEKERJA CHALET INI...TOLONG TINGKATKAN MUTU SERVICES... SBB SAYA ADALAH PEKERJA DARI BIDANG PERHOTELAN...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sokong.. Kalau taknak meniaga baik tutup terus. G niaga burger je depan jeti Pangkor..

      Delete
    2. saya mintak jangan kita cuba mengkritik chalet pak man ni saya sebagai sales marketing dan salah seorng pekerja di chalet ini berasa kecewa apa yang telah terjadi walaw macam mana pon saya akan cuba menangani masalah ini dan akan buat yg lebih terbaik apa-apa pon sila hubungi saya di ofc untuk booking anda boleh layari laman f.book yang baru di chalet kenangan osman ataw imel:hj.osman_osman@yahoo.com

      Delete
    3. salam...nak booking tarikh 5 & 6hb April 2014..
      nak buat reunion...dlm 9 chalet

      Delete
  14. oh dear..bru je mcm plan nk stay kt cni..tp mcm2 plk ctr yg krg enak ekk..
    xde plk dorg reply dlm ni..

    ReplyDelete
  15. aah.. saya pn baru cadang nk booking utk family holiday tp bl dengar mcm2 komen cara pengurusan better saya cari tempat lain. apa pun thank pada yang menceritakan pengalaman stay disana.

    ReplyDelete
  16. Bad services.... damn...

    ReplyDelete
  17. Salam.... kepada pengunjung Teluk Batik berhati-hati kalau nak sewa chalet Pak Man kerana harganya tidak menentu dan jika dapat chalet yang ditepi bukit tu harap lebih berhati-hati kerana terdapat banyak monyet dan beruk yang suka masuk ke chalet dan mencuri makanan dan barang-barang yang ada disitu...... sediakan lastik atau mercun...

    ReplyDelete
  18. Kepada Pengurusan Chalet Pak Man sila beri kenyataan balas.

    ReplyDelete
  19. Masih tetap setia menunggu komen drp pengurusan chalet pak man ........

    ReplyDelete
  20. baru je nak booking x jadi lah....

    ReplyDelete
  21. banyak lagi chalet yg lebih bagus dan layanan yg lebih baik. kalau mcm ni hi hi bye bye je la...baru nk naik dh buat hal plak...

    ReplyDelete
  22. Semasa saya baca komen rakan2 saya tgh cari chalet kat teluk batik ni,saya jumpa chalet pak man ni last2 x jadi saya sewa org kalau meniaga mcm ni memang rezeki susah nak masuk keja menipu org je,hari ni ckp lain besok ckp lain,kita sebagai org islam ni meniaga biarlah jujur jgn buat org mcm tu,kalau jujur org boleh bantu perniagaan anda kalau dah mcm ni baik tutup je.ubah2lah perangai tu,rezeki tu nak bagi anak bini makan biar halal.

    ReplyDelete
    Replies
    1. siapa yang tipu siapa kita x pernah nak tipu costemer harga ni sangat berpatutan en cari chalet lain hanya chalet pak man je dekat ngan laut kita happy kat sini...utk bawak isteri dan anak berkelah disini....yang bukan penginap harap maklum parking didalam chalet kereta rm5 dan moto rm2....memang dari dulu harga parking macam ini sebab semua ditanggung sendiri oleh tuan hj osman

      Delete
  23. Bila baca komen...tak jd nak stay sini...lebih baik cari tempat lain yg lebih mesra pengguna...

    ReplyDelete
  24. baru nak servey utk famly day..tp bc mcm2 komen..ohhh noo..naik takut pulak..baik cr tempat lain..

    ReplyDelete
  25. Cadang nak stay kat sini harap komen2 diatas diambil perhatian.

    ReplyDelete
  26. saya pernah stay kat cni..tp dah x ingat bile..dalam tahun 2005 mcmtu..waktu tu layanan dan service sangat puas hati..mungkin waktu tu chalet ni blum terkenal...saya sgt selesa dgn persekitaran n permandangan di chalet pak man...tapi lately ramai yg komen chalet ni byk masalah..buat saya berfikir2 ke sini...sayang sgt ..harap baiki di mana2 kekurangan...

    ReplyDelete
  27. salam...saya baru stay kat sana 3h 2m pada 14/9 - 16/9/2013 sy dr shah alam... mmg betol pn ape yg banyak di perkatekan...tempat dh ok la tp pengurusan mmg teruk...chelet pn kadang2 x ade air...semua nk pkai duit tiada langsung tolak ansur sampai kn kereta family yg menyewa pn kene byr parking hari2......dah la rm5/day pas tu mlm2 kene kuar kn....susah la klu org melayu nk maju klu wt mcm ni...bukan berkira pasal duit tp tolak ansur la sikit...sy rase lebih berbaloi menyewa hotel drpd stay kt chelet pak man ni.....wasalam

    ReplyDelete
  28. Alamak....baru planning nk sewa tmpt ni...
    Apesal teruk nau......
    Pihak Pak Man atau Pak Man sndiri, tolong buat pencerahan....

    ReplyDelete
  29. tak jadi...cari tempat lain..

    ReplyDelete
  30. sy pn xjd nk sewa tempat ni.. anti dgn org yg x tau PR..

    ReplyDelete
  31. baru bercadang nak buat reunion kat sini... ..... cancel le..

    ReplyDelete
  32. Nampaknyer chalet tu Pak Man dan keroni keroninyer lah yg duduk aje ye.nk berniaga tu buat la betul2..customer bayar tau..klw dh mcm tu cr berniaga,tukar je name chalet jadi Chalet Pak Man Telo.

    ReplyDelete
  33. Setelh bc komen customer,sy rs tak patuuuuutt...dh la harga ikut suke naikkn,parking pun kne byr.dh la byr,wktu mlm kne letak luar plk.helo pak man and koncu2nyer..org yahudi pn tak berniaga mcm ne...jd sy syorkn tukar jd chalet pak man cekik darah....

    ReplyDelete
  34. baru nk booking bilik... mcm serious jer masalah ni.. adoi.. kat mna lg yg best kat teluk batik..

    ReplyDelete
  35. Emmmm....... baru nak cuba chalet ni.. nampaknya xjd la... cara pihak pengurusan jawab pun kasar jer ...

    ReplyDelete
  36. teruk sangat ke? hmm x jd ler...

    ReplyDelete
  37. saya cadangkan anda semua cuba chalet mesra diteluk senangin. Disember 2010 staff workshop my husband pernah menginap disana. kami booking semua bilik, parking free kat dalam kawasan berpagar dan dapur diwediakan utnuk memasak. masa tu chalet tu masih guna kipas, x de econ, tapi sebentar tadi saya masuk website dia aduh mak oii, dah ade econ lagi. sewa masih lebih kurang macam dulu. cubalah. teluk senangin pun pantai memang cantik ...

    ReplyDelete
  38. Mmg btol apa kmen -ve diatas mmg tpat skali.mmg trjdi...tgk pd jwapan kmen pn korg dah bleh agak kan.cra menjawb pn xbrhemah...cian pak man 2...dia tahu ke idoknye smua nie..xkan xtahunye.hehe.cri je tmpat lain bkan nak dgki tp trang2 xbrhemah.jwb soalan pn nk mrah cstmer..haha..rasanya yg cari tmpat brcuti pn n bca kmen nie pn bjak orgnya kan.pandai2 le cri lain tmpat.hehe

    ReplyDelete
  39. Saya juga pernah stay kat sini bersama family..tempat nih yg bestnye sbb sgt dekat dgn laut..buka pintu jer dah nampak view laut yg cantik tuh..tu yg ramai org sukakan..sbb turun jer dr rumah trus leh mandi laut..tp yg x bestnyer kemudahan dan servis memang sangat slow n teruk..bilik airnyer fesyen lama..menyusahkan nk mandi..dah tu air pun perlahan..kalau nk mandi tu kenalah tadah/simpan air dulu yer..hehe..huhuhu..betui sy x tipu..chalet ok suasana kg..stay kat sini ada positive n negative..tp kalau servis x bagus x mesra pelanggan..camana owang melayu nk maju..tolonglah perbaiki kemudahan n servis chalet nih ye..

    ReplyDelete
  40. Ikut pengalaman sy yg pernah pg tempat nih..ada positive n negative..positive tempat nih view sgt cantik sb sgt dekat dgn laut..trun chalet trus leh mandi laut,x yah nk jln jauh..yg x best servis mmg x mesra pelanggan.jaga2 yer nk mandi pn susah sb air sgt2 perlahan..ada ke patut kita masih blm check out..tengah2 nk keluarlah..pihak staff yg nk bt kerja2 servis chalet dah stanby jer ngn penyapu tunggu di tangga..aduhai dah x sabar2 nk mengemas sb ada owg lain udah booking..sabar jerlahh..anda semua pk2 lah ye..hehehe..huhuhu..

    ReplyDelete
  41. Saya suka tempat nih dulu..tp sekarang tidak lg..pihak pengurusan tlg perbaikki dulu elok2 kemudahan yg ada kt chalet nih..kami pelanggan hendak yg terbaik..

    ReplyDelete
  42. Bulan 7 lepas saya ada buat Family Day di Resort PakMan ni. Lebih kurang 30 dewasa & 15 kanak2. Chalet 2bilik 1bilik air dan disediakan dapur RM250 semalam, pada saya ok le tu. Kami sewa 4 chalet menghadap laut. Siap buat BBQ lagi, pihak resort takde komplen apa2 pun walaupun kami selesai BBQ dlm pukul 1 pagi. Pada saya cuma perlu lebihkan tahap servis tu, keadaan bilik tu pun mcm uzur je, kena la perbetulkan mana yg patut. Dan caj extra utk 1kepala RM25 semalam tu agak tak berpatutan, memandangkan tak diberi extra tilam n bantal. Disebabkan taknak bayar extra RM25 semalam, Family saya yg bujang2 terpaksa pasang khemah di luar resort.

    ReplyDelete
  43. asrama mcm mna ??
    best x ddukk kt stu ??
    :)

    ReplyDelete
  44. Baru cadang nak dtg tapi xjadi lepas baca komen.

    ReplyDelete
  45. Hi , saya nak booking 31/1/2014 ada kosong ke ?

    ReplyDelete
  46. Bru call td....tny harge 250 sebuah umh

    ReplyDelete
  47. salam...sy nk Tanya tarikh 5 & 6 hb april 2014 masih ad kekosongan ker???
    kami cadang nk buat reunion kt sini....

    ReplyDelete
  48. Org tnye pn x reti nk reply....servis mmg out....TERBUKTI

    ReplyDelete
  49. harga dorg beri kami mase booking 250..skrg dah jadi 300 pulak harga semasa.. bkn kene ikut harga semase ke???

    ReplyDelete
  50. Nie namanya org melayu lupe diri...dah senang ni la jdnya...

    ReplyDelete
  51. tolong tingkatkan mutu servis...penginapan x memuaskan
    wifi x de..tv lg lha jauh sekali...cakap taraf hotel tapi kena tipu....

    ReplyDelete
  52. Saya nak buat Family day dan nak cari chalet untuk 103 org (63 dewasa dan 40 kanak2). Saya ingat nak booking chalet pak man ni tapi bila baca komen2 pelanggan ni saya jadi takut.
    Cuba bayangkan kalau parking pun kena bayar dan air mandi pun masaalah macam mana nanti family saya 103 orang ni nak tinggal disana. Naya saya kena bambu dengan family saya kalau service nya teruk... kena cari tempat lain lah macam ni.

    ReplyDelete
  53. Sy br je pergi last weekend...oklah...xdelh memuaskn sgt...utk chalet yg 2 org rm160..n utk chalet yg family rm200..kereta dpt parking dlm...tp utk park kt luar...kereta rm2...moto rm1...cume chalet yg rm160 xde tv....x sesuai dgn harga...

    xde tv...x sesuai dgn harga....tp chalet mmg dkt dgn pntai.

    ReplyDelete
  54. Baru cadang nk booking...tp tngk komen kecewa la....view cantik

    ReplyDelete
  55. Kami baru je balik dr sana..mmg kata2 kengkwan diatas betul... servis mcm tahik.. keadaan chalet mcm rumah tumpangan perempuan murahan je..anak i pon xteruja... housekeeping lambat...sengal.. check in kul 2..tp kul 2 baru nk housekeeping...acaner tu???

    ReplyDelete

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger